TARPEEN MUKAAN TAI YMPÄRI VUODEN

Koti Love tekee pyynnöstäsi yksittäiset huoltotyöt, mutta halutessasi voimme ottaa pysyvämpääkin roolia talosi kunnossapidossa. Käydään seuraavaksi vähän läpi, mitä kodin hyvään huoltoon vuoden mittaan ainakin kuuluu.

KEVÄT TUO VAHINGOT ESIIN

Vuodenajat ovat nykyään arvaamattomampia ja poikkeuksellisen runsaslumisia talvia on useammin kuin ennen. Lumien sulaessa on syytä käydä läpi talon ulkopinnat ja korjata talven aiheuttamat tuhot. Katto, savupiippu ja sen juuripelti ovat saattaneet saada kyytiä lumen alla, samoin seinien alareunat ovat voineet kostua lumipenkkojen sulaessa.

Myös pihapuut on hyvä katsoa läpi, jotta vältytään putoavien oksien tai kaatuvien runkojen aiheuttamilta vahingoilta.

KESÄ ON MAALAUSHOMMIA JA PUUTARHANHOITOA

Kesän poutapäivinä hoidetaan tarvittavat maalaustyöt, ikkuna- ja ovirempat sekä tietenkin puutarhan ja piha-alueiden istutus- ja hoitotyöt.

Kesälomareissujen aikana tehdyt perusparannukset eivät häiritse normaalia asumista ja samalla voimme huolehtia myös pihan säännöllisestä hoidosta. Meidät voit nakittaa myös puhtaasti puutarhahommiin, eli hoidamme puolestasi nurmikoiden ja pensasaitojen leikkuut ja kuskaamme puutarhajätteet kaatopaikalle.

SYKSYLLÄ VESI OIKEISIIN UOMIINSA

Vesi valuu kallistuksen suuntaan sekä uusien että vanhojen talojen liepeillä ja rakenteisiin päästessään tekee pahaa tuhoa talon iästä riippumatta. Vain tarkistamalla ja oikeilla toimenpiteillä saadaan varmuus, että kotisi on kunnossa ja turvassa vesivahingoilta.

Alkusyksyn työlistalle kuuluu sadevesikourujen puhdistamisen lisäksi nippu tarkastuksia: katon tiivistykset, ikkunapeltien kunto, salaojien ja sadevesijärjestelmän toimivuus, lämmityksen kunto ja huomatut puutteet korjataan talven varalle.

TALVEN LUMIKUORMAT LASKETAAN TONNEISSA

Vanhojen talojen katoille kertyneen lumikerroksen paksuutta ja tiheyttä on pidettävä silmällä ja raskaaksi kertynyt peite pudotettava alas. Ja mielellään ilman että samalla satuttaa itseään, ohikulkijoita tai kattoa.

Lisäksi lämmitys ja ilmanvaihto kaipaavat talven pakkasilla erityishuomiota. Putkistokin voi aiheuttaa ongelmia sään pakastuessa tai lauhtuessa.